11 d’octubre 2008

Llar, dolça llar..."La pluja mullava la finestreta per on mirava de treure el nas sense sort. Volia respirar-la, notar com cada gota li mullava la cara, sentir el fred calant-li els ossos, mirar el cel, desafiant-lo, i quedar xop.
Enlloc d'això va apartar la mirada, amb un gest ràpid, com si apartar-se'n li pogués treure les ganes de sortir d'allà corrents.
Va obrir el llibre per la pàgina on l'havia deixat, tot i que sabia que seguiria sense agradar-li... va començar a llegir sense ganes, amb desídia, convencent-se a ell mateix que caure dins aquelles paraules li faria oblidar perquè bategava el seu cor. Al cap de pocs minuts un moviment brusc el va distreure.
Va assegurar-se de dur el cinturó cordat, va mirar de reüll l'hostessa, que representava el seu ritual de gestos sabent que eren pocs els que l'observaven...i va seguir llegint mentre l'avió s'enlairava... tornava a casa"


Tornar a casa.

Suposo que per això es marxa, per tornar.

Tornar a casa i trobar-hi el que hi vas deixar...

És curiós com quan ets fora les coses que has deixat lluny, encara que sigui per una setmana, et semblen més intenses. Potser és la distància física, potser és el saber que ets a l'altra banda de la bassa, potser és l'estar sol, no ho sé, però ser a fora serveix per veure què vols tenir quan tornis.

Del viatge em quedo amb la feina feta, amb l'haver conegut una cultura que no entenc, amb unes autopistes per envejar, uns controls de seguretat tan estrictes que ratllen l'absurd, amb la fastigosa doble moral americana, amb com viuen les eleccions (és una cosa exagerada com es va paralitzar el país amb el debat), i amb com arriba a cansar estar 24 hores viatjant.

Un cop a casa, doncs un bona notícia (un contracte i una paga i senyal), una abraçada que necessitava, un sopar per obligació, algunes trucades de "cortesia" (no t'enfadis Dani... jejej) i una dormida per recuperar-me i situar-me.

I dilluns tornem-hi.

Fa mandra però en tinc moltes ganes. Descobrir sempre ve de gust!!

La frase del dia:

"Viajar sólo sirve para amar más nuestro rincón natal" (Noel Clarasó)

Música pel cap de setmana (descoberta al llibre "profecia 2013"):

1 comentari:

Xisti ha dit...

Benvingut a casa!
molt útil aquest viatge no?
per primer cop dius tenir algunes coses clares, interessant, novedos, alegre i boníssim aquest canvi! Ànims i segueix així!