27 de juliol 2010

Filet de paciència amb somriure fresc i salsa relaxada...


Ingedients (per a una persona):

- 1 peça d'un quilo aproximadament de paciència
- 3-4 calmes netes i pelades
- 100gr de tranquilitat (si pot ser amb la fulla verda, millor)
- 1 got de respirar fons
- 2 daus de concentrat d'ànims
- 1 llesca de somriure fresc
- Sal
- Oli
- Vinagre
- 1 tros de pa sec


Preparació:

Posem en una cassola de terrisa les calmes, un cop netes i pelades, amb un raig generós d'oli i un polsim de sal. Les deixem a foc baix uns 5-10 minuts.

Mentretant, diluim els daus d'ànims en el got de respirar fons, remenant bé i afegint-hi unes gotes de vinagre (no tirar-n'hi amssa o el respirar fons es pot tallar). Per facilitar la lligada, es pot escalfar el respirar fons fins que sigui tebi.

Quan les calmes estiguin dauradetes, hi afegim el got amb la barreja d'ànims i respirar fons, i al mateix moment hi afegim també els 100 gr. de tranquilitat (esbandir-los abans amb aigua abundant). Si veiem que la salsa no ens queda del tot espessa, hi afegim el tros de pa sec per donar consistència.

Deixem que cogui durant mitja hora llarga.

Marquem el tros de paciència en una paella amb força oli, i quan comenci a fer costra cruixent l'afegim a la cassola.

Deixar a foc molt lent durant unes 3 hores, amb cura d'anar remenant de tant en tant.

Emplatem la paciència amb el tros de somriure fresc a banda, i ho banyem amb la salsa relaxada que ens ha quedat a la cassola passada pel colador xinés, per treure'n els grumolls.

Millor acompanyar amb una bona copa de serenor.


Bon profit!!




1 comentari:

ester_kandi ha dit...

Gastronomia de l'ànima... m'encanta :)