19 de gener 2011

Un dubte existencial


Ja fa temps que em volta pel cap, és una d'aquelles preguntes que portes dins i que, com que la resposta no és òbvia, doncs segeix sent una pregunta recurrent una i una altra vegada en nits d'insomni i matins emboirats.

Tots els coneixem, i n'hem sentit parlar, potser no tant pel seu nom de pila, Peter Parker, però segur que per tots és conegut el seu àlies, Spiderman.

És un vailet/superheroi que pul·lula per les teulades de Nova York salvant la ciutat de malvats, delinqüents, cràpules i superdolents varis.

Viu en una casa humil del barri de Queens, i passa les seves estones lliures intentant sense massa èxit tirar-li la canya a la preciosa Mary Jane. Ella, tòtila, no se n'adona de l'obvietat i passa olímpicament d'ell per seguir embadalida del seu alter ego, l'home aranya.

Fins aquí tot correcte, no deixa de ser una història de bons i dolents, d'amor, d'amistat, bla bla bla....

El dubte que a mi em corre per dins i que no em deixa dormir és una mica més simple, més banal, però no per això menys important.

Spiderman es dedica a perseguir el crim a cops de teranyina, això ho sap tothom.

Un dels seus superpoders és la capacitat d'escupir una substància enganxifosa que fa servir com a mitjà de transport. Tots tenim al cap la imatge de l'home aranya saltant de teulada en teulada, impulsat per la increïble capacitat elàstica de ls seves teranyines.

Però, un cop el superheroi ha aconseguit saltar d'un gratacels a un altre, i seguir a la caça del dolent de torn, hi ha una cosa que em preocupa...

Qui neteja les teranyines que Spiderman va deixant al seu pas?

Són molts dies de superheroi, són moltes teulades, molts gratacels, molts fanals... i dubto que una substància tan poderosa i amb unes qualitats tan sobrenaturals tingui propietats biodegradables, almenys a curt termini.

Qui recull les tones i tones de teranyines escampades per tot l'skyline d ela ciutat?

Sort que l'acció passa a Nova York, perquè imagino que si fós Barcelona, algun membre d'algun partit polític a l'oposició, aprofitant que s'acosten les municipals, faria una declaració pública queixant-se de la brutícia que genera el senyor Spiderman, i del mal que estan fent a la imatge de la ciutat tantes teranyines penjant de les teulades...


Per la resta avui dimecres... una estona a la feina, i al vespre... a cantar!!

2 comentaris:

Jordi Dausà (jdausa@gmail.com) ha dit...

Jo t'ho puc explicar. Segons el còmic, la teranyina de l'Spiderman es dissol al cap d'una hora. El que passa és que als còmics la teranyina no és un poder seu, sinó un producte químic que el mateix Peter Parker ha fabricat. No sé si la de la pel·lícula dura més estona.

Gemma ha dit...

Hosti Jordi...és ben bé que qui no té feina el gat pentina eh? Jajajaja si aquest és per a tu un dubte existencial...no voldria saber quines són per a tu "preguntes tontes" jajajaja

;)